Skip to main content

Det lys der er skjult

Fotobog for fantaster. 2. udgave, 180 sider. Eget forlag 2023

Denne fotobog handler om fotografiske udstillingsbilleder.
De er alle bearbejdet på forskellig vis i et billedbehandlingsprogram og sammensat af flere fotografier i mere eller mindre gennemsigtige lag.


På den måde lægger jeg mig op ad digtekunsten, der også udtrykker sig med forskellige virkeligheds- og symbollag.
Hvis jeg selv skal definere min stil, så er den påvirket af ”Magisk realisme”, en genre der ligeledes er hentet fra litteraturens verden.
Jeg har altid interesseret mig for det der er anderledes. Det der ikke er standardiseret og indeholder elementer af noget ukendt og overraskelser.

Til hvert fotografi knytter sig en tekst der fortæller om billedet. En historie der ligger til grund for billedet. Hvad der har været hensigt med billedet. Overvejelser som har ført til, at det ser netop sådan ud.

Det er ikke almindeligt på denne måde at kommentere sine egne billeder, men jeg har ikke noget imod at fortælle om det, og har vænnet mig til at gøre det, når jeg har introduceret mine udstillinger.
Det er ikke almindeligt fordi ophavsmandens tolkning kan stille sig i vejen og indskrænke oplevelsen for beskueren.
Men for andre beskuere vil det være en nøgle til øget forståelse og oplevelse.
Det er altså en kalkuleret risiko.
Jeg ser selv bogen som et forsøg på at blande to kunstarter, fotografi og litteratur sammen til en ny enhed.
2. udgave er forøget med 68 billeder i forhold til 1.udgave.

Pris 140 kr. Bogen kan købes på min adresse eller sendes.

Hemmelig

Hemmelig

Annette læste Ronja Røverdatter op for Agnes, vores barnebarn, og jeg kunne ikke lade være med at lytte med. Men hun var kun på besøg et par dage, så jeg blev nødt til selv at læse færdig i smug. Det var naturskildringerne der greb mig. Sådan var det at opleve foråret i en vild skov – engang. Jeg havde næsten glemt det. Det var som om en dør var blevet lukket, men nu åbnet igen på klem. Skrev Astrid Lindgren for børn alene, eller også for de voksne der læste op? Forsøgte hun selv at huske en svunden tid?
Månen

Månen

Til et Haikudigt af Jette Slåen: ”Skyggetegninger på Galleri Fantasi signeret Månen ” Men på et plankeværk kom det til at hænge under temaet ”Op al den ting som Gud har gjort” Plankeværket står på kirkens grund så de bestemmer. Nogle tror stadig, som Kingo at månen og alle træerne er skabt af en gud. Jeg kan måske gå med til ordet guddommelig.
SKOVDYBET

SKOVDYBET

Lidt natur der ikke helt er tæmmet Vi har gjort meget for at få træer til at være civiliserede Stå i lige rækker og vokse helt lige Ikke fraternisere arterne imellem Men skoven rummer stadig hemmelige steder, hvor træerne er sig selv Passer sig selv og hinanden Passer de indbyggere der ikke er mennesker De steder rummer stadig udfordring til vores fantasi Og måske et hemmeligt budskab om utæmmet liv og mangfoldighed.
Man går aldrig alene

Man går aldrig alene

Man går aldrig alene på trækstien, Trækstien blev brugt til at trække prammene til Silkeborg ad Gudenåen, dengang byen var ung. Nu er det en spadseresti med gangbroer hvor bredden er sump eller sø. Nogen har en under armen som kun er der i fantasi og minder - så er himlen og sivskoven blå som i blues.
Vandspejl

Vandspejl

Det første spejl i verden var vandet. Jeg havde fundet et originalt vandspejl i en kilde i Estland. Jeg hængte det op i skoven så det kunne trække alle elverpigerne til. Så kunne jeg fotografere de sjældne væsner med skjult kamera.
Dagens nyheder

Dagens nyheder

I dagens nyheder er intet klart Verden ses gennem en skåret rude, der ikke længere bliver holdt ren. Noget har slået hul i ruden Eller måske et skudhul Folk går rundt som silhuetter Ser ud som om de fryser.
FLYVEFISKENE

FLYVEFISKENE

Jeg vil gerne fortælle historien om oversvømmelsen ved Gudenåen i 2020. Mange tror det bliver tilbagevendende, men ingen snakker om det mere. Vandstanden er sunket igen, og Coronavirus udelukker alle andre tanker det år. Fisk flyver ikke i luften, men det gør tanker og oversvømmelserne bliver voldsommere år for år. Måske kan vi stadig gøre noget.
Hændelser ved vand

Hændelser ved vand

En roman af Kerstin Ekman der sker noget uforklarligt folk har noget for men man kan ikke gennemskue hvad det er langt væk Det er ikke helt sikkert at gå nærmere.